FC Twente Nieuws

Cerny onderging extra operatie: "Dat weet ook niet iedereen"

Cerny onderging extra operatie: "Dat weet ook niet iedereen"

Vaclav Cerny raakte in januari 2021 zwaar geblesseerd tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. Na een schot ging hij neer en al snel bleek dat het foute boel was. Hij scheurde zijn kruisband, moest worden geopereerd waarna een lange revalidatie volgde. Deze revalidatie werkte hij af bij Pro-F met specialist Ralph Speerstra.

Samen gingen ze het langdurige traject aan en daar ontstond een speciale band tussen het tweetal. "Ralph is iemand die ik vertrouw. Hij heeft mij gered. Iedereen die dit heeft meegemaakt weet wat ik bedoel. Moet je nagaan dat ik tussendoor nog een kleine ingreep moest ondergaan. Dat weet ook niet iedereen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en dat is wel heel mooi."

Speerstra: "Vaclav had een bepaalde tijdlijn in zijn hoofd en als er dan een ingreep tussendoor komt, gooit dat het plan weer in duigen. Het is een tegenslag die je dan weer moet verwerken. Het vallen en weer opstaan. Dat is iets waar hij wel heel sterk in is."

Inmiddels is Cerny weer helemaal terug van weggeweest. Hij heeft zijn plek in de basis weer heroverd, alleen was de rode kaart tegen Feyenoord een smetje. Zijn schorsing van twee wedstrijden zit er weer op en de verwachting is dan ook dat hij zondag gewoon weer in de basis start. Hoe fit hij op dit moment is? "Op dit moment richting de 95 procent. Ik heb echt een hele goede periode en begin er echt aan te komen. Ik voel me goed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties