FC Twente Nieuws

Cerny wil weer vlammen: “Gelijk de focus op het nieuwe seizoen”

Cerny wil weer vlammen: “Gelijk de focus op het nieuwe seizoen”

Vaclav Cerny kende afgelopen seizoen een moeizaam seizoen. De eerste seizoenshelft lag de buitenspeler eruit. Dit kwam doordat hij moest revalideren van zijn knieblessure. In de tweede seizoenshelft kreeg de aanvaller weinig speeltijd van trainer Ron Jans. In de laatste wedstrijden begon het te lopen voor de rechtsbuiten. Hij begon de laatste drie wedstrijden in de basis en werd hiervoor beloond met een oproep voor het Tsjechische elftal.

Na de laatste wedstrijd met Tsjechië, in de Nations League, op 12 juni te hebben gespeeld, sloot Cerny afgelopen maandag alweer aan bij de training. “Ik ben snel weer terug gegaan om weer hard te gaan werken. Na het einde van de interlandbreak is gelijk de focus gegaan op het nieuwe seizoen”, zo vertelt de buitenspeler aan het Tsjechische iSport.

Zijn teamgenoot bij Tsjechië, Michal Sadílek, keert komende donderdag weer terug op het trainingsveld. “Hij heeft een heel ander seizoen ervaren dan ik. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld, terwijl ik terugkwam van een blessure. En hij begint maar drie dagen later dan dat ik dat doe."

Het was voor het eerst sinds november 2020 dat Cerny weer bij de selectie van Tsjechië zat. “De sfeer in het team was fantastisch. In de thuiswedstrijden waren we op ons best. De wedstrijd tegen Spanje gaf ons erg veel energie. Het is jammer dat we in de uitwedstrijd met Spanje niet wisten te scoren. Toch hebben we onze kwaliteiten laten zien”, zo besluit Cerny, die in de thuiswedstrijd met Spanje nog een assist gaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties