FC Twente Nieuws

Chadli mag blijven dromen van WK na boodschap bondscoach

Chadli mag blijven dromen van WK na boodschap bondscoach

Nacer Chadli speelde van 2010 tot 2013 bij FC Twente. Hij deed het voortreffelijk in Enschede en werd in de zomer van 2013 beloond met een transfer naar Tottenham Hotspur. Chadli is inmiddels 33 jaar en speelt bij het Belgische KVC Westerlo, waar hij zich in de kijker probeert te spelen voor het WK in Qatar.

Westerlo, dat uitkomt in de hoogste Belgische voetbalcompetitie, huurt Chadli een jaar van het Turkse Istanbul Basaksehir. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut voor de Belgische club tegen RSC Anderlecht. "Ik was een beetje moe, maar ik heb er echt van genoten. Op dit moment probeer ik mijn niveau weer op te krikken. Ik moet vooral hard werken en wedstrijdritme opdoen", vertelt Chadli tegenover het Belgische Sporza.

Chadli kwam er niet meer echt aan te pas bij Basaksehir. Hij wil nog graag meedoen aan het WK in Qatar dat over ruim twee maanden begint, waardoor hij ervoor koos om terug naar België te gaan. Daar probeert hij fit te worden en zich te laten zien met oog op een plek bij de Belgische selectie. "Voor mij is het WK op dit moment te ver weg. Als ik helemaal fit ben, maak ik misschien een kans, maar dat ben ik nog niet. Ik moet eerst mijn waarde op het veld tonen. Iedereen wil natuurlijk een WK spelen, en er zijn veel jonge spelers bijgekomen die het erg goed doen bij hun club. Ik moet zelf hard werken voor ik een kans maak", aldus de oud-speler van FC Twente.

Bondscoach Roberto Martínez van België sluit een plek voor Nacer Chadli bij de selectie niet uit. "We volgen hem al heel lang. Hij staat steevast op onze lijst. Voor Westerlo is hij een enorme aanwinst. Eerst moet Nacer belangrijk worden voor Westerlo. Dan is hij klaar voor een stap hogerop", besluit de Spaanse coach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties