FC Twente Nieuws

Clubloze Castaignos duikt op bij Onder 21 van FC Groningen

Clubloze Castaignos duikt op bij Onder 21 van FC Groningen

Luc Castaignos is terug op de Nederlandse velden. De 29-jarige spits is opgedoken bij FC Groningen waar hij mee gaat trainen bij Onder 21. Van een contract is nog geen sprak, de aanvaller krijgt in eerste instantie de tijd om weer fit te worden. Mocht de samenwerking bevallen kan er alsnog gesproken worden over een dienstverband bij de eerste selectie.

Castaignos is op zoek naar een nieuwe werkgever nadat zijn contract bij zijn laatste werkgever OFI Kreta werd ontbonden. Zijn voorkeur heeft een terugkeer naar Nederland, maar dan wel op het hoogste niveau. Hij benaderde diverse clubs om te laten weten dat hij transfervrij is. “Ik ben niet te beroerd om zelf initiatief te nemen en mezelf ook te laten zien. Ik kan altijd meetrainen en als het niets wordt dan wordt het niets. Maar ik hoop wel dat ik nog tot mijn 35e of 36e jaar mee mag in het profvoetbal", aldus de aanvaller in gesprek met ESPN.

Castaignos maakte in 2012 de overstap van Inter Milan naar FC Twente. De Tukkers betaalden zo’n zes miljoen euro voor de spits en hij zou uiteindelijk een salaris hebben ontvangen van rond de één miljoen euro. Het zijn duizelingwekkende bedragen die niet meer denkbaar zijn bij het huidige FC Twente.

In 114 officiële wedstrijden kwam Castaignos tot 42 goals en 11 assists. In 2015 vertrok hij voor zo’n 2,5 miljoen euro naar Eintracht Frankfurt om een jaar later de overstap te maken naar Sporting Lissabon. Het werd geen succes en zijn contract werd uiteindelijk ontbonden. Opmerkelijk feit is dat dit ook gebeurde bij de twee clubs waar hij daarna voor speelde, Gyeongnam FC en OFI Kreta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties