FC Twente Nieuws

Clubwatcher voorspelt: Schenk en Dumic het nieuwe verdedigings-duo

Clubwatcher voorspelt: Schenk en Dumic het nieuwe verdedigings-duo

Dario Dumic is vandaag medisch gekeurd en zal later vandaag worden gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van FC Twente. Hij zal aanstaande maandag aansluiten op het trainingsveld en de concurrentie aan moeten gaan met Julio Pleguezuelo. Clubwatcher Tijmen van Wissing ziet Dumic als een goede versterking.

"Dat is in ieder geval wel een versterking", zo zegt hij op RTV Oost. "Ze hebben er een transfersom voor betaald en dat is dan weer waarde op het veld. Anders had je wel heel veel huurlingen gehad. Maar er gebeurt in ieder geval weer wat, want de afgelopen periode was het vrij stil bij FC Twente. Nu met Dumic en nog een tien denk ik dat er een heel aardig elftal staat."

[google]

Een volwassen en fysieke kerel

Ook Van Staa is te spreken over de 28-jarige mandekker. "Een goede versterking, ook qua uitstraling. Het is een fysieke speler en we hebben hem natuurlijk al kunnen beoordelen bij NEC en FC Utrecht. Er staat fysiek wat en met name bij NEC scoorde hij veel uit spelhervattingen. Het is wel een volwassen kerel en ik denk dat daar wel behoefte aan is."

Schenk en Dumic het centrale duo

"Ik denk ook dat Schenk beter gaat spelen als Dumic naast hem staat", vervolgt Van Wissing die denkt dat Dumic en Schenk het centrale verdedigingsduo gaan vormen. "Ik denk dat Jans voor Schenk gaat kiezen links centraal. Pierie is wel weer terug op het trainingsveld, maar trainde vandaag nog los van de groep. Dus Schenk en Dumic gaat het centrum worden naar mijn gevoel."

Welk duo zou jij opstellen?

Met de komst van Dumic kan Jans kiezen uit vier centrale verdedigers. Schenk en Pierie zijn beide linksbenig en spelen het liefst links centraal. Pleguezuelo is rechtsbenig, maar heeft afgelopen seizoen bewezen ook links centraal uit de voeten te kunnen. Dumic is rechts en is gehaald voor rechter centrale verdediger.


[totalpoll id="156485"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties