FC Twente Nieuws

Collins John: "Door mijn transfer is FC Twente overeind gebleven"

Collins John: "Door mijn transfer is FC Twente overeind gebleven"

Collins John was de eerste van de broers John die debuteerde in het eerste elftal van FC Twente. Na hem debuteerde ook Ola John, maar de destijds meest talentvolle broer Paddy John haalde het eerste van FC Twente niet.

Collins is inmiddels alweer enkele jaren gestopt met voetballen en gaat tegenwoordig door het leven als zaakwaarnemer. Eén van zijn spelers is Ola John die afgelopen zomer een eenjarig contract tekende bij RKC Waalwijk.

Beide broers vertrokken op vroege leeftijd bij FC Twente en in beide gevallen was dit omdat de club het financieel zwaar had en moest verkopen om niet verder in de problemen te komen. Collins tekende op jonge leeftijd bij Fulham FC en Ola bij het Portugese Benfica.

"Toen ik FC Twente verliet, was ik jong. De verhalen die na mijn transfer rondgingen, vond ik best vervelend", erkent Collins in gesprek met Voetbal International.

"Ik zou veel te snel vertrokken zijn, op geld uit zijn geweest. Dit is hoe het zat: ik wilde na mijn doorbraak inderdaad graag een nieuw contract, maar dat konden ze me niet geven. Ze wilden me snel verkopen, omdat ze het geld hard nodig hadden. Het was daarom niet alleen míjn keuze te vertrekken. Door mijn transfer is de club overeind gebleven, dát is het verhaal. En dat maakt me trots."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties