FC Twente Nieuws

Column: Competitie nu al willen stoppen is onzinnig

Column: Competitie nu al willen stoppen is onzinnig

Ajax wil er mee stoppen, althans Marc Overmars wil dat. Net als PSV en AZ en nog een paar clubs. Ze willen nu de competitie beëindigen. Het seizoen 2019-2020 zit erop. Klaar. Corona is de baas en wel zodanig dat niemand het virus voorlopig kan weerspreken. Zolang hij/zij/het aan de macht blijft (en dat zal nog wel een aantal maanden zo zijn), kan er niet gevoetbald worden. Dus stoppen, zeggen Overmars c.s.

Louis van Gaal liet weten het daarmee oneens te zijn. Er zijn momenteel belangrijker zaken aan de orde dan voetbal, zegt ook Van Gaal, maar wat er ook gebeurt, de competitie moet afgemaakt worden. Van Gaal: “Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld. Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel af achter een tafel en is Ajax kampioen.”

Zoals ik het bijna altijd eens ben met Van Gaal, ben ik dat nu ook. Daar kan ik kort over zijn. Rustig afwachten tot het virus weg is, dan twee weken trainen en de laatste wedstrijden spelen. Twee weken? Ja dat is genoeg, las ik bij monde van Colin de Graaf, de fysieke trainer van Heracles, want de spelers blijven intussen doortrainen en worden dagelijks gemeten.

Wat zou het mooi zijn, als in juni en juli het seizoen afgemaakt gaat worden. Lekker weer, fijne grasmatjes en eindelijk weer vermaak voor al die liefhebbers die zo lang binnen moesten zitten. Maar kan het pas in augustus en september? Ook goed. Dan zal het volgende seizoen later beginnen en wellicht op een andere manier afgewikkeld gaan worden. Dan moeten de Uefa en de KNVB anticiperen, improviseren. Goeie bestuurders kunnen dat, zij hebben die competenties, daarom zitten ze op die post. En kan het pas vanaf 1 januari? Ook prima. Dan zou het seizoen 20-21 misschien geschrapt moeten worden. Kan ook. De vraag is wel of de clubs en vooral de spelers in eredivisie en eerste divisie zolang kunnen wachten. Waarschijnlijk niet.

Het is allemaal ingewikkeld. Corona heeft de wind er goed onder. Maar de competitie in de eredivisie nu al willen stoppen, kan niet. Dat is onzinnig.

Gijs Eijsink
Twentesport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties