FC Twente Nieuws

Column: Er vol voor gaan

Column: Er vol voor gaan

Kent u dat, dames en heren, er vol voor gaan. Vast wel. We gaan er allemaal wel eens vol voor. De liefde, de passie of het bereiken van een doel. We gaan er dan vol voor. En daarom in deze column een oproep: we gaan er samen vol voor. Waarvoor: de steun aan onze FC.

Dat we wel eens andere tijden hebben gekend bij onze FC dat mag wel het understatement van het jaar genoemd worden. Of op z’n Twents: het kon wel beter, of nie dan? Nu de Enschedese politiek aan het denken is hoe een Enschede akkoord het best bereikt kan worden, stel ik voor dat we een FC Twente akkoord gaan sluiten. Niet alleen die ruim 25.000 trouwe supporters die de thuiswedstrijden bezoeken, neen, wij allen.

In ons kampioensjaar zag je overal en nergens uitingen van onze FC. En mijn oproep is: laten we dat nu ook weer doen. Hang een FC Twente vlag uit, hang de clubsjaal achter het kozijn, vlaggetjes en vaantjes in de auto’s. Kortom: maak FC Twente zichtbaar in het straatbeeld en probeer op deze manier bij te dragen aan positivisme. Want dat is hard nodig. Het sentiment moet om.

Column: Er vol voor gaan

Ik geloof erin dat we met elkaar kracht kunnen uitstralen, met elkaar positivisme kunnen uitstralen. En dat hebben we nu nodig. In goede tijden kon het, dus kan het in deze mindere periode ook. U weet wel: in goed en slechte tijden.

Feit is dat we nu ‘de rekening van Joop’ krijgen gepresenteerd. En dat is een hard gelag voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. En dat het AD, u weet wel die bijlage die u er bij ons onvolprezen lokale dagblad gratis bij krijgt, een soort van enquête heeft gehouden of het erg is dat FC Twente degradeert interesseert me niet. Blijkbaar gaf de enquête aan dat een meerderheid het niet erg zou vinden. Het zal wel. Een vaandeldrager hebben ze wel: de zwart-wit denker Smit. En ik snap die man ook wel. Ziet elke ochtend in zijn lokale dagblad het Twente-logo staan. En als je je gedraagt als een stier komt het mooie rood natuurlijk niet goed over.

[google]

Wij gaan een FC Twente-akkoord sluiten en daarmee geven we aan achter onze FC te staan. In Duitsland staat de HSV uit Hamburg onder druk. Ook zij staan laatste in hun competitie. Maar zij hebben al vaker hiermee te maken gehad. Mooi is dat de HSV in het stadion en op hun website een klok hebben lopen. Deze klok geeft aan hoelang deze vereniging in de Bundesliga speelt. De klok kennen ze al enkele jaren en steeds hebben ze degradatie weten te voorkomen, al was het soms met hangen en wurgen. Laten we in onze Veste ook zo’n klok ophangen als steun en aanmoediging voor allen die FC Twente een warm hart toedragen. Het doet ons realiseren wat voor mooie jaren we gehad hebben en dat er nog mooie jaren in het verschiet liggen. Hopelijk.

Met elkaar kunnen we het tij keren. U en ik, wij allemaal.

Bert Hassink

Foto: Pro Shots
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties