FC Twente Nieuws

Crisis bij Willem II: Supporters en sponsoren roeren zich, topscorer vertrokken

Crisis bij Willem II: Supporters en sponsoren roeren zich, topscorer vertrokken

Aanstaande zaterdag gaat FC Twente op bezoek bij Willem II, de ploeg waar Godfried Roemeratoe dit seizoen op huurbasis speelt. Er is de laatste tijd veel onvrede onder de supporters na een uitermate slechte reeks van negen verliespartijen en rij en een ware soap omtrent het vertrek van keeperstrainer Harald Wapenaar.

De supporters vrezen voor degradatie na de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen vocht de club ook al tegen degradatie, maar wist dit op het laatste moment te voorkomen. De laatste degradatie van Willem II was aan het einde van het seizoen 2012-2013. Na een seizoen eerste divisie keerden de Tilburgers toen terug op het hoogste niveau.

Ook de sponsoren zijn niet tevreden en inmiddels mag er worden gesproken van een ware crisis bij de Tilburgse club. De sponsoren hebben de druk extra opgevoerd door een brief te sturen met daarin de eis dat ze binnen vijf dagen een plan van aanpak willen ontvangen.

De sponsoren voelen zich niet serieus genomen nadat hun vooraf ingezonden vragen aan trainer Fred Grim en technisch directeur Mathijsen niet aan bod kwamen tijdens de sponsoravond. "We hebben in een uur tijd werkelijk niets gehoord. Geen zelfreflectie gezien, geen strategie uiteengezet, ontkenning van een crisis en vooral: geen plan", aldus een woordvoerder van de sponsoren in gesprek met het Brabants Dagblad.

Donderdag kwam ook nog het nieuws dat de club afscheid heeft genomen van haar clubtopscorer Kwasi Wriedt. De club besloot een bod van één miljoen euro van Holstein kiel te accepteren waardoor het de spits niet meer in kan zetten tegen FC Twente. De club is bezig met een vervanger, maar de kans dat hij voor vrijdag 12:00 wordt ingeschreven bij de KNVB is nihil.

De wedstrijd tussen Willem II en FC Twente wordt zaterdagavond afgetrapt om 21:00 uur in het Koning Willem II Stadion. De scheidsrechter voor deze wedstrijd is Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door Van Kampen, Weterings en Gerrets. De 26-jarige Van der Laan is de VAR en hij wordt bijgestaan door AVAR Dobre.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties