FC Twente Nieuws

Crisis wordt Vuckic fataal: Sloveen moet huidige werkgever verlaten

Crisis wordt Vuckic fataal: Sloveen moet huidige werkgever verlaten

Voor Haris Vuckic zit zijn avontuur bij het Kroatische HNK Rijeka er alweer op. De voormalig aanvaller van onder andere FC Twente en Newcastle United maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar de Kroatische club, maar na een teleurstellende eerste seizoenshelft wordt er drastisch ingegrepen.

De club eindigde de eerste seizoenshelft als achtste van de in totaal tien clubs. Reden voor het bestuur om de trainer de laan uit te sturen en te vervangen voor Sergej Jakirovic. Die is inmiddels begonnen en besloten dat er geen toekomst meer is voor Vuckic. De speler heeft speciaal verlof gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Het is een opmerkelijk besluit als we kijken naar de sportieve prestaties van de Sloveen die vorig seizoen nog werd gehuurd van Real Zaragoza. In dat seizoen scoorde hij 10 keer en leverde hij 5 assists in 27 wedstrijden. Mede door hem werd er Europees voetbal behaald.

Dit seizoen werd Rijeka al in de voorrondes van de Conference League uitgeschakeld door het Zweedse Djurgarden. Vuckic scoorde als enige van zijn team, maar over twee wedstrijden werd met 4-1 verloren. In de competitie bleven de resultaten uit, maar na 10 wedstrijden staat Vuckic op 3 doelpunten en 1 assist. Met drie goals staat hij tweede op de topscorerslijst achter de 19-jarige Matija Frigan. Mogelijk speelt opnieuw, net als bij Real Zaragoza, de hoogte van zijn salaris een rol in het besluit. Vuckic tekende afgelopen zomer na een uiterst succesvol seizoen een tweejarig contract tot medio 2024.

De inmiddels 30-jarige aanvaller is niet de enige oud-bekende die onder contract staat bij HNK Rijeka. Ook Lindon Selahi staat er sinds 2021 onder contract. De Albanees international is er een vaste waarde, al zal ook hij zich opnieuw moeten bewijzen onder de nieuwe trainer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties