FC Twente Nieuws

Da Cruz openhartig na contractontbinding: "Afstand met dochter te groot"

Da Cruz openhartig na contractontbinding: "Afstand met dochter te groot"

Na een half seizoen heeft voormalig FC Twente-aanvaller Alessio da Cruz zijn Mexicaanse avontuur gestaakt. De speler werd afgelopen zomer door Parma Calcio voor een jaar verhuurd aan het Mexicaanse Santos Laguna. Halverwege de overeenkomst hebben alle drie de partijen besloten om het contract te verscheuren.

In gesprek met Twente Insite vertelt Da Cruz openhartig over de reden om het Mexicaanse avontuur achter zich te laten. "Tijdens mijn vakantie in Nederland begin december ben ik erachter gekomen dat mijn dochtertje, wonend in Enschede, heel veel moeite heeft met de afstand. Hierdoor ging het niet goed met haar."

Na zijn vakantie keerde Da Cruz terug bij Santos Laguna en legde het probleem voor aan zijn club. "Daarna heb ik gewoon de eerste wedstrijden van de voorbereiding meegedraaid en achter de schermen werd er gewerkt aan een oplossing." De club besloot mee te werken waardoor Da Cruz terug kon keren naar Europa waar hij nu op zoek is naar een (tijdelijke) nieuwe werkgever.

Terug naar Italië

Ondanks zijn contract tot medio 2022 zal hij niet terugkeren naar Parma Calcio. Er was interesse uit Nederland, maar Da Cruz heeft besloten om een nieuwe club te zoeken in Italië. "Er was belangstelling, maar ik keer liever terug naar Italië. Dan vlieg ik wat vaker heen en weer naar mijn dochter. Het is voor haar ook een stuk makkelijker om te naar Italië te komen dan naar Mexico."

Meerdere clubs geïnteresseerd

Welke clubs inmiddels hebben geïnformeerd laat de 24-jarige buitenspeler in het midden. Als we de Italiaanse media mogen geloven was vanuit Nederland Fortuna Sittard concreet. Verder wordt Da Cruz gelinkt aan Cosenza Calcio en Vicenza. Beide clubs spelen in de Serie B, het tweede niveau van Italië. Vicenza staat 20e en is de hekkensluiter. Cosenza Calcio staat 16e met negen punten meer dan Vicenza.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties