FC Twente Nieuws

David kwam terecht in Duitsland: "Ik kende alleen Douglas, uit mijn Twente-tijd"

David kwam terecht in Duitsland: "Ik kende alleen Douglas, uit mijn Twente-tijd"

Chris David vertrok in 2012 van FC Twente naar FC Fulham, in Enschede had hij nog geen minuut in het eerste gespeeld. Bij Fulham kwam David tot één competitiewedstrijd in de Premier League. In die wedstrijd maakte hij een prachtige goal. Afgelopen seizoen kwam de 28-jarige middenvelder samen met Douglas uit voor Würzburger Kickers.

"Ik kwam daar en de trainer (Marco Antwerpen, red.) kende me nog wel", begint de Amsterdammer in gesprek met Voetbalzone. "Maar van de jongens kende ik alleen Douglas. Uit mijn Twente-tijd. Ik trainde op mijn achttiende met het eerste mee, waar hij toen speelde. We hadden persoonlijk alleen nog nooit gesproken, tot ik bij Würzburger Kickers kwam."

Het was voor de beide spelers belangrijk dat ze vervolgens in hetzelfde hotel kwamen te wonen. "Hij woonde in een hotel van de sponsor en daar heb ik ook een kamer gekregen. Dat was makkelijker, omdat we ook met de avondklok zaten. We konden samen ’s avonds voetbal kijken en kwamen bij elkaar over de vloer, om te praten. Dat was heel belangrijk. Anders zit je daar helemaal alleen, zonder dat familie en vrienden je kunnen bezoeken", bekent David.

[google]

De ploeg van David en Douglas degradeerde uiteindelijk wel naar de 3. Bundesliga. Het betekende het vertrek van de twee spelers, die toch een ervaring rijker zijn. "Ik denk dat het goed is geweest voor onze ervaring om te kijken hoe het in Duitsland was. Eigenlijk heb ik er altijd naar uitgekeken om in Duitsland te spelen. Qua intensiteit en snelheid zijn er niet veel competities die aan de 2.Bundesliga kunnen tippen."

Nu is zowel David als Douglas transfervrij. Ze houden samen hun conditie en wonen in de stad van hun oude club FC Twente. "Douglas en ik trainen dagelijks samen met een personal trainer, we wonen allebei in Enschede", besluit de middenvelder die komend seizoen voor alles open staat. Douglas blijft het liefst in Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties