FC Twente Nieuws

De Boer over EK-tegenstander met FC Twente-verleden: "Nog steeds een geweldige speler"

De Boer over EK-tegenstander met FC Twente-verleden: "Nog steeds een geweldige speler"

Frank de Boer hoopt deze zomer hoge ogen te gooien als bondscoach van het Nederlands elftal. De ploeg zal het in de groepsfase van het EK opnemen tegen Oostenrijk, Oekraïne en Macedonië. Bij Oostenrijk doet, oud-speler van FC Twente, Marko Arnautovic mee.

De Boer bewondert de carrière van Arnautovic. De bondscoach vergelijkt Arnautovic met Ibrahimovic, toch denkt De Boer dat de oud-FC Twente speler meer uit zijn carrière had kunnen halen. Hij geeft namelijk toe dat de loopbaan van de Oostenrijker zijn ups en downs gekend heeft.

"Hij is net als Ibrahimovic ook snel, sterk en lang, daarnaast heeft hij heeft een goede techniek en kan hij doelpunten maken", zo citeert de Oostenrijkse tak van Sky Sports een interview met De Boer. "Maar dan denk je: waarom laat je dat niet elke wedstrijd zien?"

[google]

"Hij had meer uit zijn talent kunnen halen", gaat de coach van Oranje verder. "Maar het is zijn carrière, als hij er tevreden mee is, is het goed. Arnautovic is nog steeds een geweldige speler", besluit De Boer. De Oostenrijkse aanvaller stond tussen 2006 en 2010 onder contract bij FC Twente. In zijn laatste jaar werd hij door de Tukkers verhuurd aan Inter, waarna hij voor ruim 6 miljoen naar Werder Bremen vertrok.

De Duitse club wist hem drie jaar later voor ongeveer de helft te slijten aan het Engelse Stoke City FC. In tegenstelling tot de club uit Bremen, leverde de Oostenrijker voor 'Stoke' wel flink wat op. De club verkocht hem in de zomer van 2017 namelijk voor bijna 23 miljoen aan West Ham United. Tegenwoordig speelt Arnautovic in China, bij Shanghai Port. Die club kocht een van hun sterren in medio 2019 voor 25 miljoen van West Ham.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties