FC Twente Nieuws

De cijfers: Basisdebutant Bruns scoort hoogste cijfer én is de MotM

De cijfers: Basisdebutant Bruns scoort hoogste cijfer én is de MotM

FC Twente heeft afgelopen vrijdag gedaan wat het moest doen: winnen van RKC Waalwijk. De ploeg wist al twee wedstrijden op rij niet meer te winnen waardoor er een bepaalde urgentie was bij de ploeg van Ron Jans. Dat het uitgerekend gebeurde tegen angstgegner RKC Waalwijk gaf een extra fijn gevoel.

Bij FC Twente waren er twee spelers die opvielen. Joshua Brenet kreeg voor het eerst een basisplek en liet zien dat hij het voetballen niet is verleerd. Hij was vaak dreigend en had zelf ook één keer moeten scoren.

De andere speler is Max Bruns. Hij kreeg vlak voor de aftrap te horen dat Robin Pröpper niet kon starten en maakte zijn basisdebuut bij FC Twente. Samen met Julio Pleguezuelo vormde hij het defensieve hart en de jongeling deed het uitstekend. Net als Brenet kreeg hij een 7. Daarnaast werd hij door de rapporteur uitgeroepen tot de Man of the Match.

"FC Twente-trainer Ron Jans kende geen twijfel om Max Bruns vrijdagavond zijn basisdebuut te gunnen. De geboren Almeloër speelde direct goed en is voor Twente de volgende speler uit de eigen jeugdopleiding die dit seizoen kan doorbreken", aldus de rapporteur in het AD.

Cijfers RKC Waalwijk

Vaessen 6; Gaari 5,5, Meulensteen 6 (46. Bakari 6), Van den Buijs 5,5 (61. Bel Hassani -), Touba 6,5, Büttner 6,5 (85. Wouters -); Anita 6,5, Oukili 6, Van der Venne 5,5 (72. Kuijpers -); Odgaard 6, Kramer 6

Cijfers FC Twente

Unnerstall 7; Brenet 7, Bruns 7, Plegezuelo 6,5, Smal 6; Zerrouki 6, Vlap 6 (78. Limnios -), Sadilek 6,5, Rots 5,5 (78. Ugalde -); Van Wolfswinkel 6 Misidjan 5,5 (78. Cerny -)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties