De kampioenen van FC Twente Vrouwen verliezen laatste wedstrijd van PSV

FC Twente Vrouwen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren van PSV. Gelukkig voor de Tukkers wisten ze de strijd om het kampioenschap vorige speelronde al te beslissen in Enschede. Na twintig wedstrijden is het verschil tussen FC Twente en PSV uitgevallen op één punt in het voordeel van de club uit Enschede.

Al na tien minuten opende Smits, de sterspeler van de Eindhovenaren, de score in het duel tussen de twee beste ploegen uit de competitie. De oud-speelster van FC Twente tikte de bal in de verre hoek en zorgde zo voor de openingstreffer. Hierna wisten de Tukkers zich nog wel te herpakken. In de twintigste minuut was het Fenna Kalma die de stand gelijk trok via een kopbal.

In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord. Ook de tweede helft bleef lang doelpuntloos, dit veranderde toen Van Dooren doordrong op de helft van FC Twente. De middenveldster van de Eindhovenaren kreeg alle ruimte, omspeelde Van Domselaar en zorgde voor de eindstand: 2-1.

Ondanks het verlies kan FC Twente uiteraard terugkijken op een mooi eredivisieseizoen. Na een stroeve start raakte de Tukkers naarmate de competitie vorderde op stoom. Na een geweldige eindsprint veroverde de ploeg van Tommy Stroot, die vandaag net als onder andere Ellouzi afscheid nam, vorig weekend de titel.