FC Twente Nieuws

De Pauw nieuwe trainer FC Twente Vrouwen: "Een gave uitdaging"

De Pauw nieuwe trainer FC Twente  Vrouwen: "Een gave uitdaging"

Robert de Pauw volgt na dit seizoen Tommy Stroot op als hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. De Pauw tekende vandaag in De Grolsch een contract voor een seizoen. Eerder werd bekend dat Stroot komend seizoen trainer wordt van VfL Wolfsburg.

Afgelopen tijd was de 39-jarige oefenmeester bij de KNVB coach van Oranje onder 17 en trainde daarvoor het vrouwenteam van Achilles ’29. Eerder was de Nijmegenaar trainer bij N.E.C. en sv Orion. "Na mijn periode bij de KNVB kijk ik er naar uit om weer dagelijks op het veld te staan en met dit team en staf aan de slag te gaan", aldus De Pauw tegenover de clubwebsite. "Historisch gezien is FC Twente Vrouwen momenteel met zes landstitels de meest succesvolle club in het vrouwenvoetbal in Nederland en dat betekent voor mij en onze speelsters dat we de kans hebben om onderdeel te worden van die mooie historie."

"Persoonlijk vind ik dat ik in een mooi rijtje coaches terecht kom", vervolgt de nieuwe trainer van FC Twente Vrouwen. "Mary Kok Willemsen, Arjan Veurink en Tommy Stroot hebben wat moois neergezet en de lat op een goede hoogte neergelegd. Ik heb dezelfde ambitie om de lat weer zo hoog te leggen als mijn voorgangers. Ik wil onze speelsters samen met onze staf helpen en hen optimaal gaan voorbereiden en ontwikkelen voor de toekomst. Het uiteindelijke streven is natuurlijk dat we samen prijzen winnen."

Technisch Manager Rene Roord is blij met de komst van de nieuwe trainer. "Wij zijn verheugd om Robert de Pauw als onze trainer voor komend seizoen te kunnen presenteren. In onderlinge gesprekken is gebleken dat hij goed past in de visie van FC Twente Vrouwen om met jonge en talentvolle speelsters te werken, hetgeen hij ook bij de KNVB bewezen heeft. Daarnaast vindt ook hij routine en kwaliteit in de selectie van enorm belang om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Hij past goed in het rijtje van trainers die hij opvolgt."

[google]

"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties