FC Twente Nieuws

Deal pizzeria en FC Twente van tafel: "Dacht dat het een grap was"

Deal pizzeria en FC Twente van tafel: "Dacht dat het een grap was"

Een jaar geleden besloot FC Twente in zee te gaan met een voedingsdeskundige. Titia van der Stelt werd vastgelegd als hoofd voeding bij de Tukkers en voerde de nodige wijzigingen door. Het uiteindelijke doel is om een topsportklimaat te creëren. Hierbij horen ook niet populaire beslissingen. Menig en Van Wolfswinkel weten er inmiddels van.

"Queensy Menig zei op de eerste dag: Mevrouw, je hebt mijn gebakken eitje van me afgepakt. Ook Ricky van Wolfswinkel wil graag een ei uit de pan. Af en toe kunnen we dat doen, maar niet elke dag", aldus Van der Stelt in gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia.

"Ik ga de discussie niet aan, met niemand. Het maakt niet uit wie er voor me staat en hoeveel hij verdient. Je kunt alles kapotredeneren, maar we zijn er om een topsportklimaat te creëren."

Ook maakte Van der Stelt korte metten met een pizzadeal die FC Twente had met een pizzeria. "Na uitwedstrijden kwam de bezorger op zijn scooter pizza’s brengen. Ik dacht dat het een grapje was, maar dat was het niet. Die deal is er niet meer. De spelers krijgen nog weleens zelfgemaakte volkorenpizza."

Maar wat eten de spelers nu dan wel? "In de ochtend een schaaltje havermout met melk en fruit en een boterham met een eitje. Soms nog een banaan. Als lunch een kalfsschnitzel, zoete aardappel, broccoli en salade. Toe wat fruit. Na de tweede training een herstelsmoothie met fruit en een plakje bananenbrood."

Voor het diner van start gaat mogen de spelers nog een boterham. Het diner zelf bestaat uit rijst, pasta, aardappels, vlees en groenten. Als toetje is er fruit en voor het slapen gaan staat er nog een bord kwark met muesli op het menu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties