FC Twente Nieuws

Definitieve overname Limnios kost FC Twente bijna 2 miljoen euro

Definitieve overname Limnios kost FC Twente bijna 2 miljoen euro

Dimitris Limnios is dit seizoen één van de zes huurlingen binnen de selectie van FC Twente. De overige zijn Kik Pierie, Michal Sadílek, Michel Vlap, Luka Ilic en Manfred Ugalde. Na de winterstop zijn er nog slechts vijf over want besloten is dat Luka Ilic terugkeert naar Manchester City.

Bij twee spelers heeft Jan Streuer een optie tot koop weten te bedingen, Michal Sadílek en Dimitris Limnios. Van de Tsjechisch international was al bekend dat hij voor een bedrag van circa 1,5 miljoen euro overgenomen kan worden van PSV. De kans is groot dat FC Twente gaat proberen deze optie te lichten.

Limnios wordt gehuurd van het Duitse 1. FC Köln dat de Griek in september van 2020 voor zo'n 3,5 miljoen euro overnam van POAK Saloniki. Omdat de Duitse club wel iets van dat bedrag terug wil zien heeft het een optie tot koop van 1,8 miljoen euro op laten nemen in het contract met FC Twente.

De kans dat de Griek ook komend seizoen voor FC Twente speelt is mede door dit bedrag nihil te noemen. Daarnaast is Limnios gehaald als vervanger van de zwaargeblesseerde Jody Lukoki. De verwachting is dat hij komend seizoen weer fit is en de concurrentie aangaat met Cerny, Misidjan en Cleonise. Ook is het zeer waarschijnlijk dat ook Van Leeuwen in de voorbereiding een nieuwe kans gaat krijgen.


[totalpoll id="180521"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties