FC Twente Nieuws

Deze bizarre cijfers maken Ugalde het ultieme wapen in strijd om laatste Europese ticket

Deze bizarre cijfers maken Ugalde het ultieme wapen in strijd om laatste Europese ticket

Donderdagavond om 20:00 uur wordt in Rotterdam afgetrapt voor de heenwedstrijd van de finale van de Europese play-offs tussen Sparta en FC Twente. Beide ploegen zijn in vorm, barsten van het zelfvertrouwen, maar er is maar één ticket voor de Conference League te verdelen. In de competitie speelden beide ploegen twee keer gelijk. In Rotterdam eindigde de wedstrijd in 1-1 waarna er in Enschede met 3-3 gelijk werd gespeeld.

In geen van deze twee voorgaande wedstrijden stond Manfred Ugalde in de basis. Dit zal vanavond anders zijn en dat moet de ploeg van Ron Jans volgens de statistieken extra zelfvertrouwen geven. FC Twente won dit seizoen namelijk alle wedstrijden waarin de kleine aanvaller startte in de basis. Inclusief de play-off-wedstrijden tegen sc Heerenveen startte Ugalde 10 keer en dat leverde 10 keer winst op. En dat is niet alles, want de bijbehorende cijfers zijn ook imposant.

In de 10 wedstrijden met Ugalde in de basis scoorde FC Twente maar liefst 31 keer en dat komt neer op gemiddeld 3,1 doelpunten per wedstrijd. In diezelfde 10 wedstrijden hoefde Lars Unnerstall maar drie keer te vissen. Drie keer incasseerde hij één tegentreffer en zeven keer hield hij de nul. Ugalde zelf was in deze wedstrijden ook zeer succesvol.

In de 10 wedstrijden waarin Jans koos voor Ugalde in de spits, was de Costa Ricaan zelf negen keer beslissend. Hij scoorde zeven doelpunten en gaf daarnaast ook nog twee assists. Hiermee was hij direct betrokken bij 29 procent van de goals in de wedstrijden waarin hij startte. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties, maar maken Ugalde op dit moment statistisch wel het ultieme wapen in de strijd om het laatste Europese startbewijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties