FC Twente Nieuws

Deze oud-FC Twente speler maakt nog altijd kans op EK-winst

Deze oud-FC Twente speler maakt nog altijd kans op EK-winst

Joachim Andersen is met zijn Denemarken doorgedrongen tot de halve finale van het Europees Kampioenschap. Andersen speelde vanaf 2013 vier jaar voor FC Twente en is de enige oud-FC Twente speler die zich nog in de huidige race om de EK-titel bevindt.

Nadat Eriksen in de eerste groepswedstrijd van Denemarken ter aarde stortte, leek het EK (voor Denemarken) al afgelopen. Zeker nadat de wedstrijd tegen Finland, die na de gebeurtenis rondom Eriksen werd afgemaakt, werd verloren.

Niks bleek uiteindelijk minder waar. Hoewel de Denen nog wel verloren van België, won de ploeg van Kasper Hjulmand de daaropvolgende wedstrijd van Rusland. Hierdoor was de ploeg verzekerd van een plek in de knock-out fase.

[google]

Uit die knock-out fase is Denemarken nog altijd niet geknikkerd. Tegenstanders Wales en Tsjechië werden namelijk allebei verslagen. In de halve finale wacht woensdagavond Engeland. Andersen zal bekend zijn met de tegenstanders. De centrumverdediger speelde afgelopen seizoen namelijk 31 wedstrijden in de Engelse Premier League, voor Fulham.

Ondanks al die wedstrijden op het Engelse hoogste niveau heeft de man die op zeventien jarige leeftijd naar Enschede kwam geen basisplaats op dit EK. Wel viel de 25-jarige verdediger tegen zowel Wales als Tsjechië in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties