FC Twente Nieuws

Dit is de reden dat Mathias Kjolo voor FC Twente koos

Dit is de reden dat Mathias Kjolo voor FC Twente koos

Mathias Kjolo maakte deze zomer de overstap van PSV naar FC Twente. De controlerende middenvelder valt tot nu toe positief in de smaak in Enschede. De Noor werd vooral na zijn goede wedstrijd tegen zijn oude club veel geprezen door supporters van FC Twente. Kjolo legt uit waarom hij voor FC Twente heeft gekozen.

"Ik voelde me klaar om een nieuwe stap te maken. Ik ben heel blij dat FC Twente interesse toonde. Een maand voordat ik heb getekend heb ik samen met Jan Streuer en Ron Jans gepraat over wat zij wilden met mij. Dat beviel goed", vertelt de 21-jarige middenvelder op het YouTube-kanaal van FC Twente.

Kjolo geeft aan dat deze plannen de reden waren dat hij voor FC Twente heeft gekozen en voelt zich momenteel goed bij de club. "Nu voel ik me prima. Ik voel me goed. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik al zo veel wedstrijden zou spelen. Ik denk dat dat ook wel een beetje verdiend is, omdat ik er hard voor heb gewerkt. Ook als ik op de bank zit, heb ik de focus om mijn eigen ding te doen en de juiste dingen te doen. Ik hoop dat dat goed gaat", aldus de Noor.

Was het niet moeilijk om van PSV, de club die Kjolo al een aantal jaar kende, naar een andere club te vertrekken? "Nee, eigenlijk niet. Ik voelde me 'ready' om naar een andere club te gaan. Ik heb een paar opties vanuit Denemarken en Zweden gehad, maar ik wilde gewoon in Nederland blijven. Ik denk dat het voetbal in Nederland het best voor mij is en de beste ontwikkeling voor mij is", zegt Kjolo.

Kjolo is blij met het team waarin hij is terechtgekomen. "Ik vind het mooi. Een goede mix met jonge jongens en oude spelers. De eerste week voelde ik me gelijk thuis hier." Hij keek wel eerst even de kat uit de boom als nieuwe speler. "Ik ben een hele rustige jongen. Ik moet elke speler leren kennen. Ik denk dat dat snel gaat lukken." In de groep heeft Kjolo de beste klik met Manfred Ugalde en Christos Tzolis, zegt hij. "Maar ik praat elke dag met iedereen op het veld", besluit de 21-jarige middenvelder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties