FC Twente Nieuws

Door FC Twente ontslagen assistent-trainer aan de slag bij Helmond Sport

Door FC Twente ontslagen assistent-trainer aan de slag bij Helmond Sport

Sjors Ultee heeft in Helmond Sport zijn nieuwe werkgever gevonden. De assistent-trainer kreeg afgelopen zomer tijdens zijn vakantie te horen dat hij niet meer welkom was bij FC Twente. Bij de Brabantse club wordt Ultee toegevoegd aan de technische staf en herenigd met hoofdtrainer Rob Alflen.

Beide heren kennen elkaar nog van hun tijd bij FC Utrecht. "Ik ken Sjors nog vanuit de opleiding van FC Utrecht en heb hem destijds bij het eerste gehaald”, zo laat Alflen weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Het was echter niet Alflen die Ultee benaderde om naar Helmond Sport te komen. Deze eer gaat naar Helmond-directeur Vlemmings. Hij kent Ultee nog van zijn tijd bij de KNVB waar hij de cursus Coach Betaald Voetbal vernieuwde. Eén van de vernieuwingen was om ook trainers die geen profvoetballer zijn geweest een kans te geven. Ultee is daar één van.

[google]

Ultee werkte in totaal twee seizoen bij FC Twente. Hij werd medio 2016 als de man voor de toekomst naar Enschede gehaald. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met FC Twente Onder17 en promoveerde vervolgens naar het eerste elftal. Hier richtte hij zich op de individuele ontwikkeling van de spelers. Ondertussen doorliep Ultee met succes de cursus Trainer/Coach Betaald Voetbal waardoor hij nu ook als hoofdtrainer van een betaald voetbalorganisatie aan de slag kan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties