FC Twente Nieuws

Douglas doet boekje open: "Een nachtmerrie, alles ging kapot"

Douglas doet boekje open: "Een nachtmerrie, alles ging kapot"

Douglas Franco Teixeira begon in de zomer van 2016 aan een nieuw avontuur bij Sporting CP. De voormalig FC Twente-verdediger testte na ongeveer een halfjaar positief op doping en kwam sindsdien niet meer in actie. In 2018 liep het contract van Douglas af en vertrok hij transfervrij bij de Portugese club.

"Met een vriend zat ik te praten", blikt Douglas terug in gesprek met Voetbal International. "Ik voelde dat ik een beetje te dik was. Toen gaf hij mij een plaspil. 's Avonds zat ik te twijfelen, dat weet ik nog. Ik dacht geen seconde dat ik er problemen mee zou kunnen krijgen dus ik slikte die pil. De volgende dag kregen we dopingcontrole op de training. Prima, ik had niets te verbergen. Ik gebruikte geen dope."

Toen de uitslag kwam dacht Douglas dat hij in de maling werd genomen. Toen bleek dat de plaspil een veelgebruikt middel was onder de dopingzondaars. "Mijn wereld stortte in. Een nachtmerrie, alles ging kapot. Het gebeurde vlak voor de winterstop. Als ik dan naar een Engelse club was gegaan, zoals ik van plan was, was alles anders gelopen. Dan had ik nu nog in de top gespeeld."

[google]

Douglas werd na zijn test voor negen maanden geschorst. "Ik heb het niet expres gedaan, maar heb wel spijt. Mijn vriend neem ik niets kwalijk. Het was mijn beslissing om die pil te nemen. Een domme beslissing", aldus Douglas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties