FC Twente Nieuws

Droom Ruiz valt in duigen na opnieuw mislopen prijs

Droom Ruiz valt in duigen na opnieuw mislopen prijs

Bryan Ruiz sprak onlangs nog twee dromen uit voor hij zijn carrière definitief beëindigde. Hij wilde nog een prijs winnen met LD Alajuelense en afscheid nemen met een goed WK met Costa Rica. Eerstgenoemde is in de nacht van woensdag op donderdag in duigen gevallen.

LD Alajuelense, de club waar Ruiz begon en zijn carrière gaat afsluiten, werd afgelopen maand al uitgeschakeld in de play-offs van de eigen competitie door Deportiva Saprissa. Toch had de clublegende van FC Twente nog de kans om een prijs te pakken met de club waar hij opgroeide. LD Alajuelense speelde afgelopen week namelijk de twee finalewedstrijden van de allerlaatste CONCACAF League, de Europa League van Midden-Amerika.

De eerste wedstrijd tegen CD Olimpia uit Honduras werd met 3-2 verloren. In de nacht van woensdag op donderdag had Alajuelense echter de kans om de achterstand in eigen huis goed te maken. Met rust stond de ploeg met 2-1 voor en heel lang leek het op een verlenging uit te draaien. In de 87e minuut scoorden de Hondurezen echter de 2-2, waardoor een van de dromen van Ruiz in duigen viel. De club van Ruiz had zich kunnen kronen tot de allerlaatste winnaar van de CONCACAF League. Vanaf het seizoen 2023-2024 wordt de CONCACAF Champions League namelijk uitgebreid van zestien naar vijftig teams en wordt de Europa League van Midden-Amerika opgeheven.

Na de wedstrijd deed de 37-jarige aanvaller nog iets waar velen van stonden te kijken. Hij deed als enige van zijn team namelijk niet de zilveren medaille om zijn nek, maar nam hem aan in zijn handen. In Europa zien we dit wel vaker bij een team dat de hoofdprijs net misloopt. In Costa Rica is het echter zeer opmerkelijk en controversieel.

Nu is een van de twee dromen van Bryan Ruiz nog in leven. Op het WK in Qatar wil hij met zijn land nog één keer een goed toernooi draaien. Het Midden-Amerikaanse land staat wel voor een zware klus. Costa Rica zit namelijk in een moeilijke poule met Spanje, Duitsland en Japan.

Mochten Ruiz en co de halve finale van het WK niet behalen, dan wordt op zaterdag 17 december zijn afscheidswedstrijd gespeeld. Hij heeft FC Twente uitgenodigd om deze te gaan spelen tegen LD Alajuelense. De Tukkers maken dankbaar gebruik van dit aanbod en gaan van 12 tot 22 december op trainingskamp in Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties