FC Twente Nieuws

Duitse krant: Gladbach ziet in Smal logische vervanger voor topback

Duitse krant: Gladbach ziet in Smal logische vervanger voor topback

Gijs Smal zou na dit seizoen zomaar eens kunnen vertrekken bij FC Twente. De 25-jarige linksback bezit een aflopend contract in Enschede, al heeft de club nog wel de optie om het contract met een jaar te verlengen. Echter, als FC Twente nog wat geld wil ontvangen voor Smal, zal hij deze zomer verkocht moeten worden.

Een van de geïnteresseerden lijkt het Duitse Borussia Mönchengladbach, momenteel de nummer negen van de Bundesliga. De regionale krant van het Duitse Nordrhein-Westfalen Rheinische Post meldt dat Gladbach Smal als een van de drie potentiële vervangers voor topback Ramy Bensebaini ziet. Volgens de regionale krant zou Smal zelfs 'de meest voor de hand liggende optie' zijn voor de Bundesliga-club om Bensebaini te vervangen.

Ramy Bensebaini is teamgenoot van Ramiz Zerrouki bij het Algerijns nationale elftal en beschikt over een aflopend contract bij Borussia Mönchengladbach, waar hij het uitstekend doet. Dit seizoen kwam hij al tot vijf goals in de eerste veertien wedstrijden. Gladbach kocht hem medio 2019 voor acht miljoen euro van het Franse Rennes, maar dreigt hem nu voor niks kwijt te raken. Bensebaini beschikt namelijk over een aflopend contract.

Ook Smal is bezig aan een uitstekend seizoen en het is dan ook niet onlogisch dat Gladbach Smal als een van de opties op linksback ziet. 'Smaldini' gaf in veertien eredivisiewedstrijden al vier assists en maakte ook nog eens een goal. Daarnaast heeft hij dit seizoen al twee keer in het Elftal van de Maand van de eredivisie gezeten en komt hij vaak voor in het Elftal van de Week. De transferwaarde van Smal ligt momenteel op drie miljoen euro volgens Transfermarkt. Aangezien hij nog maar één jaar contract heeft, kan FC Twente waarschijnlijk niet de absolute hoofdprijs gaan vragen.

Hoeveel is Smal, die na dit seizoen nog maar één jaar contract heeft, waard?


[totalpoll id="199606"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties