FC Twente Nieuws

Dumic adviseert jonge collega's: "Het zal je voetbalcarrière niet schaden"

Dumic adviseert jonge collega's: "Het zal je voetbalcarrière niet schaden"

De meeste profvoetballer hebben hun leven helemaal ingesteld op het slagen in de voetbalwereld. Elke minuut wordt geïnvesteerd in het beter worden en zo hoog mogelijk te eindigen. Toch zijn er ook spelers die naast hun voetbalcarrière ook nog een studie volgen. Eén daarvan is FC Twente-verdediger Dario Dumic.

De centrale verdediger studeert Rechten aan de University of Southern Denmark. Hij is al vier jaar bezig met zijn studie die hij online kan volgen. Hij moet alleen naar Odense om de examens af te leggen, maar door het coronavirus worden deze inmiddels ook online afgelegd. Voor de verdediger zelf wel handig nu hij in Nederland speelt.

Voor Dumic is het volgen van een studie een goede afleiding van het voetbal. “Het is zeker goed wat anders aan mijn hoofd te hebben dan alleen voetbal. Studeren kost me iets meer dan twee uur per dag, dat is eigenlijk helemaal niet zo lang. Misschien klinkt het als veel tijd, maar ik probeer de dag altijd in stukjes te breken.”

“Ik maak voor iedere dag, afhankelijk van trainingen en wedstrijden, een schema. De grootste uitdaging zit hem in het opbrengen van discipline. Als topsporters hebben we veel vrije tijd. Het is zonde om die tijd alleen te besteden aan social media, films kijken en gamen. Iedereen zou in die tijd een moment moeten kunnen vinden om iets te lezen, een presentatie te bekijken of iets anders nuttigs te doen”, aldus Dumic op de website van de FC Twente/Heracles Academie.

[google]

Het idee om te gaan studeren kwam van zijn vriendin en daar heeft hij geen spijt van. “Door te studeren heb ik ook andere doelen. Die maken me een beter mens. Ook wil ik een goed vooruitzicht hebben op de periode na mijn carrière. Een voetballoopbaan is eigenlijk maar van korte duur. Je kan niet voor altijd voetballer blijven, en ook zeker niet iedereen komt bij Real Madrid terecht. Ik kan het alleen maar aanraden. En als ik een tip mag geven, begin dan zo vroeg mogelijk. Het zal je voetbalcarrière niet schaden. Het helpt je zelfs. Het biedt positieve afleiding en geeft andere perspectieven. Als je het wil, dan kan je het.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties