eDivisie: 'Irritant mannetje' Kok wint derde wedstrijd op rij en meldt zich in de top

FC Twente ePlayer Tony Kok speelde vanmiddag in de vijfde speelronde van de eDivisie tegen Niels Krist van sc Heerenveen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil slechts twee punten in het voordeel van Kok, maar het verschil op de ranglijst was maar liefst zes plekken. Uiteindelijk werd het een nipte overwinning voor de vertegenwoordiger van FC Twente.

Al in de 7e minuut opende Kok de score en verdubbelde deze in de 40e minuut. Het was blijkbaar nog niet genoeg want in de 45e minuut scoorde Kok ook nog eens de 3-0. In de tweede helft was het Krist die knap terug kwam in de wedstrijd. In de 56e minuut scoorde de Fries de 1-3 en in de 76e minuut werd het zelfs 3-2. In plaats van op zoek te gaan naar de 4-2 bleef Kok de bal rondspelen. Het bleek uiteindelijk genoeg, maar het ging met samengeknepen billen.

[google]Kok moest na afloop van de wedstrijd toegeven dat hij na de 3-0 nonchalant werd. "Ik ben gewoon een irritante speler, eerlijk gezegd. Ik kom 1-0 voor en dan ga ik je pesten. Net zolang totdat ik de 2-0 en de 3-0 kon maken. Alleen daarna werd ik wat nonchalant en komt hij goed terug. Ik maak een domme fout waardoor hij de 3-1 maakt. Vervolgens maakt hij via een mooie aanval de 3-2 en had hij ook de 3-3 nog kunnen maken. Maar gelukkig voor mij is het zo gebleven."

Door alweer de derde overwinning op rij meldt Kok zich in de top van het klassement. Woensdag en donderdag worden de rest van de wedstrijden van speelronde vijf gespeeld. Donderdag rond 17:00 uur zal bekend zijn op welke plek Kok is terug te vinden met FC Twente.