FC Twente Nieuws

Een hele vroege en lange winterstop: Wat nu voor FC Twente?

Een hele vroege en lange winterstop: Wat nu voor FC Twente?

We zijn nog niet halverwege november, maar FC Twente heeft nu al winterstop. Dit in verband met het veelbesproken WK in Qatar, dat volgende week zondag al begint. FC Twente moet wachten tot vrijdag 6 januari 2023, als de competitie wordt hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Wat nu voor FC Twente?

De spelers en staf van FC Twente hebben de komende weken in ieder geval even vakantie. Zo gaat Ron Jans met kinderen en kleinkinderen naar het Duitse Saksen, gaat Sem Steijn een paar dagen met zijn ouders naar Spanje en gaat ook Ricky van Wolfswinkel even genieten van de zon. Alle spelers van FC Twente hebben de kans om op vakantie te gaan, want geen van hen zal actief zijn op het aankomende WK.

Aan het begin van de seizoen was volgens trainer Ron Jans het plan om na twee weken vakantie te beginnen met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. FC Twente communiceerde in september echter dat deze voorbereiding eind november/begin december gaat beginnen. Wanneer de ploeg van Jans precies weer gaat trainen, is nog niet duidelijk. Het lijkt echter eind november te zijn, want op 3 december staat er een oefenwedstrijd gepland.

Op zaterdag 3 december gaat FC Twente op bezoek bij Almere City FC om een oefenwedstrijd af te werken. Een week later is Sparta Rotterdam in De Grolsch Veste de tegenstander in een oefenduel. Op zaterdag 10 december organiseert FC Twente een wintermarkt voor supporters. Aansluitend wordt om 17:00 uur afgetrapt tegen Sparta. Aanstaande dinsdag om 9:00 uur begint de kaartverkoop voor Seizoenkaarthouders en Premium Seathouders. Kaarten zijn dan voor 5 euro (2 euro voor Kidsclub- en Young Reds-leden) te koop. Een week later kan iedereen een kaart kopen, ook zonder ClubCard.

Twee dagen na de oefenwedstrijd tegen Sparta vertrekt FC Twente naar Costa Rica. Daar wordt van 12 tot 22 december een trainingskamp afgewerkt. Op zaterdag 17 december om 23:00 uur speelt FC Twente de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz tegen LD Alajuelense, de club waar Ruiz zijn carrière begon en gaat afsluiten. Als het Costa Rica van Bryan Ruiz minimaal de halve finale van het WK bereikt, zal het duel verplaatst moeten worden. Dit lijkt echter niet aannemelijk. Of het duel in Nederland zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. RTV Oost heeft in ieder geval aangegeven zich hard te maken om de uitzendrechten te bemachtigen.

FC Twente zal na het trainingskamp in Midden-Amerika tussen de feestdagen door gewoon doortrainen. Op vrijdag 6 januari staat de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft namelijk al op het programma. FC Emmen komt dan op bezoek. Vier dagen later ontvangt de ploeg van Jans Telstar in de KNVB Beker. Op zaterdag 14 januari reizen de Tukkers af naar de Johan Cruijff ArenA voor de wedstrijd tegen Ajax.

Tijdens de tweede seizoenshelft worden er twintig eredivisiewedstrijden afgewerkt. De laatste is op zondag 28 mei, als Ajax naar Enschede komt. Ondanks het grote aantal wedstrijden in de tweede helft van het seizoen is er maar één doordeweekse speelronde. Op woensdag 25 januari om 18:45 uur reist FC Twente af naar het GelreDome voor de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties