FC Twente Nieuws

Eghan: "Problemen werkvergunning nog niet opgelost"

Eghan: "Problemen werkvergunning nog niet opgelost"

Over tien dagen zal de huurovereenkomst van FC Twente middenvelder Shadrach Eghan eindigen bij Stabaek JF. De kleine Ghanees werd het afgelopen half jaar verhuurd aan de Noren omdat hij niet meer in het bezit was van een tewerkstellingsvergunning, maar nog wel op de loonlijst stond van FC Twente. Eghan zelf had in een eerder stadium ook al aangegeven dat hij meer speeltijd wilde waardoor een verhuur aan Stabaek een goede oplossing leek voor alle partijen. Helaas voor Eghan liep het sportief een stuk minder dan verwacht.

Van de tot nu toe zestien gespeelde competitiewedstrijden mocht Eghan slechts vier keer invallen en speelde hij in totaal slechts 54 minuten. Het is opmerkelijk te noemen want de ploeg die vorig jaar nog in de subtop eindigde vecht momenteel tegen degradatie. Voor Eghan is het nu nog letterlijk twee wedstrijden uitzitten alvorens hij weer terug zal keren naar FC Twente.

[google]De vraag is wat er vervolgens gaat gebeuren met de kleine middenvelder die bij FC Twente nog een contract heeft tot medio 2017. "Mijn contract bij Stabaek zal binnenkort aflopen, maar de problemen rondom mijn werkvergunning zijn nog niet opgelost", zo laat Eghan weten in gesprek met Twente Insite.

Mocht FC Twente komend seizoen een beroep op Eghan willen doen, dan zal de club de middenvelder een nieuw contract aan moeten bieden met een jaarsalaris van minimaal 396.000. Dit is bijna het dubbele van hetgeen hij nu verdient. De vraag is of FC Twente dit soort bedragen nog wil en kan betalen. Ted van Leeuwen gaf in februari nog aan dat hij verwachtte dat de criteria met betrekking tot de tewerkstellingsvergunningen deze zomer zouden worden aangepast, maar vooralsnog is hier niets over bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties