FC Twente Nieuws

Enschedeër Trotman duikt op in Litouwen en gaat Europees voetbal spelen

Enschedeër Trotman duikt op in Litouwen en gaat Europees voetbal spelen

Voormalig FC Twente-aanvaller Ryan Trotman is een nieuw avontuur aangegaan. Na negen jaar FC Twente maakte de Enschedese aanvaller in 2019 de overstap naar FC Den Bosch. Na tweeënhalf jaar heeft hij deze periode van zijn loopbaan afgesloten en gaat hij aan de slag in Litouwen.

De inmiddels 22-jarige Trotman heeft een contract voor één seizoen getekend bij FK Kauno Zalgiris, de club die het seizoen afgelopen november afsloot als de nummer drie van de A Lyga, het hoogste niveau van Litouwen. Hiermee heeft de club zich geplaatst voor de voorrondes van de Conference League.

Eerder dit seizoen speelde de ploeg ook al in de Conference League. In de eerste kwalificatieronde schakelde het Europa FC uit, de ploeg waar voormalig FC Twente-middenvelder Mustapha Yahaya drie jaar onder contract stond. In de tweede ronde werd FK Kauno Zalgiris met 5-0 en 5-1 uitgeschakeld door The New Saints FC uit Wales.

FK Kauno Zalgiris is nog een relatief jonge club die in 2004 werd opgericht als de lokale voetbalschool Spyris Kaunas. In 2015 promoveerde de club naar het hoogste niveau en fuseerde een jaar later met Zalgiris Kaunas. De clubs gingen door onder de naam FK Kauno Zalgiris.

De club fusieclub degradeerde in het eerste seizoen, maar omdat FK Silas zich terugtrok uit de competitie mocht de ploeg toch actief blijven op het hoogste niveau. De ploeg vond gestaag de weg naar boven door achtereenvolgens twee keer achtste, vijfde, vierde en twee keer derde te worden. De ploeg gaat voor het vierde achtereenvolgende jaar Europa in.

Trotman maakte in 2010 de overstap van het Oldenzaalse Quick '20 naar de jeugdopleiding van FC Twente. Hij maakte op 5 mei 2018 zijn debuut in het eerste. Hij startte in de basis in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NAC. Op dat moment was FC Twente al gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste divisie zat hij slechts één keer bij de selectie, maar bleef hij op de bank. Aan het einde van het seizoen verruilde hij FC Twente voor FC Den Bosch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties