FC Twente Nieuws

Eredivisie Vrouwen breidt uit van 9 naar 11 clubs

Eredivisie Vrouwen breidt uit van 9 naar 11 clubs

De eredivisie vrouwen werd dit seizoen uitgebreid van acht naar negen clubs. Na jaren de intentie uit te hebben gesproken was het Feyenoord dat zich definitief inschreef voor de competitie. Komend seizoen wordt de competitie opnieuw uitgebreid en gaat het aantal van negen naar elf clubs.

De eerste club is Telstar. De ploeg uit Velsen-Zuid was al eerder actief in de eredivisie en keert na vijf jaar terug. De tweede club is Fortuna Sittard. Een verrassende nieuwkomer. "Ik denk dat er behoefte aan is. We zijn straks de enige club in de provincie Limburg met een vrouwenteam", aldus algemeen directeur Pfennings tegenover de NOS.

Manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, Kirsten van de Ven, is blij met de toetreding van de twee nieuwe clubs. "We merken dat meer clubs willen, maar we willen kwaliteit in de eredivisie. Dus we willen ook dat er een goed plan ligt. Dat hebben Telstar en Fortuna."

Van de Ven wil uiteindelijk naar twaalf clubs en de verwachting is dat de laatste vereniging uiterlijk aansluit in het seizoen 2023-2024. Een ander streven is om de grote onderlinge verschillen tussen de club kleiner te maken.

Om dit tegen te gaan gaat de KNVB licentie-eisen toevoegen. "Daarin moeten clubs aan bepaalde voorwaarden voldoende, zodat je een goed topsportklimaat hebt bij elke club. Zo proberen we de onderlinge gaten te dichten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties