FC Twente Nieuws

Familie Vlap liep over van enthousiasme na terugkeer bij FC Twente

Familie Vlap liep over van enthousiasme na terugkeer bij FC Twente

Michel Vlap werd in het seizoen 2021-2022 gehuurd door FC Twente van RSC Anderlecht. De club was tevreden over de prestaties en Vlap en de speler was lyrisch over de club, waardoor de middenvelder deze zomer definitief werd overgenomen door FC Twente. Vlap is zeer enthousiast over de Enschedese club en haar supporters.

"Vlap speelt voor supporters", vertelt Patrick Vlap, de broer van de FC Twente-middenvelder bij Boost Eleven. "Hij vindt het geweldig om voor volle stadions en voor supporters die meeleven te mogen voetballen. De supporters mogen ook gerust een keer negatief zijn. Dat ze er ieder weekend weer zijn, daar doet hij alles voor. Dat is FC Twente natuurlijk ten voeten uit. In Twente wordt iemand die iedere wedstrijd alles wil geven heel erg gewaardeerd, denk ik. Dan hoeft het ook niet altijd te lukken. Dat is Michel. Ik denk dat daarom de combi tot nu toe goed past", aldus de broer van Vlap.

De verwachting was dat Vlap niet zou terugkeren bij FC Twente. "Ik zei: 'misschien kan hij wel terug naar Twente'", zegt Tineke, de moeder van Michel Vlap. "Mijn man zei: 'Tien, je moet even normaal doen, dat is niet te halen.'" Het lukte FC Twente toch om Vlap definitief over te nemen. "Ik weet nog dat ik bij mijn vader in de auto zat. Michel belde en zei: 'mama, ik heb een verrassing. Twente heeft zich gemeld.' We gingen helemaal uit onze plaat in de auto", aldus de moeder van Vlap.

Patrick baalde in eerste instantie wel dat het erop leek dat zijn broer niet kon terugkeren bij FC Twente. "Het was voor onze familie ook heel erg jammer. Wij voelden ons ook echt enorm thuis, iedere wedstrijd weer."

"Ik weet nog heel goed het filmpje van mijn vader in onze familieapp. In de laatste wedstrijd tegen Feyenoord ging Michel eruit naar 65, 70 minuten. Het standaard minuutje dat hij eruit ging. Mijn vader maakte een filmpje en zei dat het Michels laatste minuten waren. Ik wil niet zeggen dat het bedroevend was, maar we dachten wel: potverdikkie, we gaan dit heel erg missen. We dachten dat een terugkeer niet haalbaar zou zijn. Het is goedgekomen voor Michel, maar ook voor ons", besluit de broer van de aanvallende middenvelder van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties