FC Twente Nieuws

FC Twente door het stof: "Waren net op weg weer een nette club te worden"

FC Twente door het stof: "Waren net op weg weer een nette club te worden"

Al binnen vijf maanden is er een einde gekomen aan het dienstverband van algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth bij FC Twente. Hij werd op 1 juli aangesteld als de opvolger van Paul van der Kraan die nu weer wordt genoemd als ad interim. FC Twente-voorzitter Dennis Schipper is niet trots hoe het gegaan is vanuit de club.

"Het is een hele vervelende situatie die opgetreden is, zeker ook voor de persoon Jan-Willem. Ook voor de club want het is niet netjes. Het is een smet op wat we aan het doen zijn. We waren net op weg om weer een correcte, stabiele en nette club te worden, maar uiteindelijk wat er geen match tussen FC Twente en Jan-Willem. Dat werd de laatste twee maand al wel duidelijk", zo vertelt Schipper in gesprek met Van Wissing van RTV OOst.

Schipper steekt de hand in eigen boezem. "Dat we na vierenhalve maand afscheid nemen, kan je niet anders concluderen dat we het niet goed gedaan hebben. Die verantwoordelijkheid nemen we ook en daar mag je ook mij als voorzitter op aanspreken. Hij heeft afgelopen maanden echt hele goede dingen gedaan en goede dingen laten zien."

"We wilden ons versterken op gebied van marketing en marktpositionering. Daar heeft hij ontegenzeggelijk zijn sporen verdiend en bij toonaangevende bedrijven gewerkt. Alleen niet bij een voetbalclub. Er ligt nu bijvoorbeeld een uitwerking van een strategisch plan op gebied van marketing en positionering. Dus hij laat wel iets achter, maar het is niet voldoende. Het gaat over meer dan alleen commissie en marketing. Er zijn veel meer dossiers."

"We zijn als RvC behoorlijk intensief met hem bezig geweest. We hebben goede gesprekken gehad, hij herkent ook veel dingen die wij geroepen hebben, en uiteindelijk moet je dan de knoop doorhakken en er een eind aan maken."

Op de vraag wat het dan niet de geschikte kandidaat maakt, wil Schipper geen gedetailleerd antwoord geven. "Eigenlijk wil ik het houden bij het feit dat er geen echte match is. Als ik al teveel in detail moet ingaan op wat er wel of niet gebeurd is, dan vind ik ook dat ik hem teveel beschadig. Er was geen match en hij kwam gewoon niet lekker aan het draaien in de verschillende dossiers die we hebben. Het is gewoon niet gelukt", besluit Schipper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties