FC Twente Nieuws

FC Twente eindigt met bizar jong tiental tegen PSV

FC Twente eindigt met bizar jong tiental tegen PSV

FC Twente heeft afgelopen zaterdag niet weten te winnen van PSV. De Tukkers waren ondanks een goede eerste 30 minuten kansloos tegen de Eindhovenaren. Dit leidde tot frustratie bij Ilic, die een kopstoot uitdeelde en daarvoor een rode kaart ontving.

Ron Jans wisselde in deze wedstrijd vijf keer. Van de vijf ingevallen spelers was Nathangelo Markelo de oudste. En dat terwijl hij pas 22 jaren jong is. De andere invallers waren Daan Rots (19), Thijs van Leeuwen (19), Casper Staring (20) en debutant Max Bruns (18). Deze invallers zorgde ervoor dat de gemiddelde leeftijd van het tiental aan spelers wat nog op het veld stond opvallend laag lag.

De gemiddelde leeftijd van de overgebleven spelers bedroeg namelijk 21,4 jaar. Met ditzelfde getal heeft René Hake het record van de jongste basiself in een officiële wedstrijd bij FC Twente nog altijd in handen. In het seizoen 2015-2016 was ook toen PSV de tegenstander. Er werd destijds met 3-1 verloren in de eigen Grolsch Veste.

De jonge spelers zullen dit seizoen nog vaker aan bod gaan komen. Eerder deze winter vetrokken namelijk Lamprou, Jermejeff en Dervisoglu bij de Tukkers. Ook raakte Cerny zwaar geblesseerd, echter werden alleen Abass en Narsingh naar Enschede gehaald. De spoeling is voorin dus dun, waardoor talenten als Van Leeuwen en Rots nog vaker te bewonderen zullen zijn bij FC Twente.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties