FC Twente Nieuws

FC TWENTE GAAT EUROPA IN!

FC TWENTE GAAT EUROPA IN!

Voor FC Twente stond woensdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Een beladen wedstrijd want naast het feit dat er Europees voetbal op het veld stond, was er voor de wedstrijd een veel belangrijker moment: het emotionele eerbetoon aan de maandagochtend overleden Jody Lukoki.

Na de indrukwekkende ceremonie waarbij de spelers en staf samen met het zoontje van Lukoki een boeket samenstelden, werd er afgetrapt voor de wedstrijd. In de eerste helft was het FC Twente dat op voorsprong kwam door een kanonskogel van Cerny. Na zijn treffer liep hij naar de dug-out om daar en shirt met daarop de naam van Lukoki omhoog te houden.

In de tweede helft verdubbelde FC Twente de score. Het was Limnios die een fout afstrafte. Hij onderschepte de bal en schoot deze via een Groningen-speler in het doel. Hier bleef het niet bij want vlak voor tijd was het wederom Limnios die doel trof. Op aangeven van Van Wolfswinkel mocht de Griek binnentikken.

Door de overwinning gaat FC Twente voor het eerst in acht jaar weer Europa in. AZ leek te winnen in Utrecht, maar diep in blessuretijd scoorde de thuisploeg. Hierdoor heeft FC Twente plek vier binnen en gaat het EUROPA IN!

Opstelling FC Twente

Unnerstall, Brenet, Pröpper, Hilgers, Smal, Sadílek (79. Pleguezuelo), Zerrouki, Vlap (72. Bosch), Cerny (72. Misidjan), Limnios en Van Wolfswinkel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties