FC Twente Nieuws

FC Twente heeft eerste prijzengeld van de Conference League binnen

FC Twente heeft eerste prijzengeld van de Conference League binnen

FC Twente gaat het donderdag 18 en 25 augustus opnemen tegen Fiorentina. Dit is laatste horde voor de groepsfase van de Conference League. In de voorlaatste horde namen de Tukkers het op tegen FK Cukaricki. Over twee wedstrijden was de club uit Enschede met 7-2 te sterk voor de Serven.

Naast een plaats in de play-offronde, schrijven de Tukkers ook nog 750.000 euro bij voor de overwinning op FK Cukaricki. Dat bedrag staat nog los van het geld dat een team krijgt voor de extra bonussen die een club krijgt bij een overwinning of een gelijkspel. Voor AZ geldt hetzelfde, ook zij plaatsten zich voor de play-offronde.

Mocht FC Twente over twee wedstrijden sterker zijn dan Fiorentina, dan schrijft de club uit Enschede nog eens 2,9 miljoen euro bij als startgeld. Dit gaat echter geen makkelijke opgave worden voor de ploeg van Ron Jans. Fiorentina eindigde namelijk vorig jaar als zevende in de Serie A.

Naast de zevende plaats in de competitie, kwamen de Italianen ook ver in de Coppa Italia. Fiorentina strandde uiteindelijk in de halve finale na onder meer Atalanta en Napoli te hebben uitgeschakeld. In die halve finale was Juventus met 3-0 te sterk voor de spelers van coach Vincenzo Italiano.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties