FC Twente Nieuws

FC Twente heeft puntenaantal vorig seizoen al geëvenaard, mislopen play-offs lijkt geen gevaar meer

FC Twente heeft puntenaantal vorig seizoen al geëvenaard, mislopen play-offs lijkt geen gevaar meer

FC Twente wist zaterdagavond alweer de twaalfde overwinning van het seizoen bij te schrijven. In combinatie met de vijf gelijke spelen brengt het de Tukkers op een totaal van 41 punten. Precies datzelfde getal stond vorig jaar aan het eind van het seizoen achter de naam van de club.

De winst is FC Twente vooral aan het behalen in de prestaties na de winterstop. Afgelopen seizoen presteerden de mannen in de eerste seizoenshelft uitstekend, maar werden er in het tweede gedeelte van de competitie nauwelijks punten meer bijgeschreven. Deze competitie is dat een ander verhaal.

Sterker, alledrie de competitiewedstrijden die de Enschedeërs na de winterstop afwerkten in de competitie, werden gewonnen. De ploeg van Jans is in de eredivisie inmiddels tien wedstrijden op rij ongeslagen en lijkt de play-offs voor Europees voetbal niet meer mis te kunnen gaan lopen.

Het gat met nummer acht SC Cambuur is na zaterdag opgelopen tot elf punten. Als aan het einde van het seizoen blijkt dat een club uit de top vier de beker gewonnen heeft, dan zal ook de nummer negen van de eredivisie uitkomen in de desbetreffende play-offs. De afstand tussen FC Twente en nummer negen N.E.C. bedraagt op dit moment maar liefst veertien punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties