FC Twente Nieuws

FC Twente imponeert: "Echt overtuiging in die ploeg"

FC Twente imponeert: "Echt overtuiging in die ploeg"

FC Twente speelde zondag tegen Fortuna Sittard. Exact een jaar eerder stond deze wedstrijd ook op de planning in speelronde één van het seizoen 2021-2022. Destijds werd er met 2-1 verloren. Dit lieten de Tukkers zich dit seizoen niet overkomen. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen van de Limburgers.

“FC Twente heeft mij echt geïmponeerd. Tot nu toe was het heel wisselvallig en nog niet echt goed. Bijvoorbeeld het tweeluik met Cukaricki. Uiteindelijk win je die met 7-2, dus dan denk je: ‘prima gedaan’. Is ook zo, maar qua voetbal hield het nog niet over. Het was heel wisselvallig in fases”, aldus Leon ten Voorde in De Ballen Verstand podcast.

In de eerste speelronde liep FC Twente al bijna tegen puntenverlies op. Sem Steijn kon de Tukkers echter nog redding brengen in de laatste minuut. “Tegen NEC werd er ook heel gelukkig gewonnen en werd er matig gespeeld. Maar zondag zat er echt overtuiging in de ploeg. Aan de bal waren ze heel geduldig en bleven ze zoeken naar de vrije man, die ze ook vonden.”

Dit spel gaat FC Twente komende donderdag ook nodig zijn. Dan wordt er afgetrapt in Stadio Artemio Franchi van Fiorentina. Onder toeziend oog van ongeveer 2.300 Twente-supporters begint de heenwedstrijd in het tweeluik om 21:00 uur. Een week later staat de return gepland in De Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties