FC Twente Nieuws

FC Twente neemt definitief afscheid van Pierie en Troupée

FC Twente neemt definitief afscheid van Pierie en Troupée

FC Twente heeft besloten om komend seizoen niet door te gaan met Kik Pierie en Giovanni Troupée. Pierie werd dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende jaar gehuurd van Ajax, maar was het grootste deel van het seizoen geblesseerd. Troupée heeft nog een contract tot 1 juli, maar deze zal niet worden verlengd.

Troupée werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van FC Utrecht. Hij startte als basiskracht, maar na de komst van Joshua Brenet raakte hij zijn plekje kwijt. Jan Streuer heeft de 24-jarige back laten weten dat zijn contract niet wordt verlengd. Troupée kwam dit seizoen tot 21 eredivisiewedstrijden waarin hij één assist gaf.

In de tussentijd heeft Joshua Brenet wel een contractvoorstel ontvangen van FC Twente. Streuer wilde hem afgelopen winter al langer vastleggen, maar daar had de verdediger zelf geen trek in. Brenet heeft aangegeven te willen wachten met het maken van een beslissing. Hij heeft nog ambities om voor een tweede kans te gaan in het buitenland.

Net als Troupée, keert ook Kik Pierie niet terug. Na een huurperiode van twee seizoenen komt er definitief een einde aan zijn verblijf bij FC Twente. Afgelopen seizoen raakte hij in de voorbereiding geblesseerd aan zijn rug. Het kostte hem bijna het hele seizoen. Uiteindelijk speelde hij slechts 7 minuten verdeeld over 2 invalbeurten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties