FC Twente Nieuws

FC Twente nu aan zet: "Aan hen om het op te lossen"

FC Twente nu aan zet: "Aan hen om het op te lossen"

Door het beschikbaar gestelde bedrag van 25,4 miljoen euro is FC Twente weer een stap dichterbij de financiële gezondheid. Hiermee kan de club uit Enschede leningen van ING en het Engelse XXLLL capital terugbetalen.

[google]"De herfinanciering is dan compleet. De gemeente heeft een deel gedaan, maar denk verder ook aan bedrijven, de garantgroep en de supporters die hun steentje hebben bijgedragen", aldus wethouder Eelco Eerenberg aan TV Enschede FM. "We zetten een punt achter de herfinanciering, maar we zijn nog niet helemaal klaar. Want er liggen nog voldoende andere uitdagingen."

"Wel komt er een eventuele belastingclaim aan. Wanneer en hoe groot weten we echter niet. Het is aan FC Twente om dit op te lossen en met maatregelen te komen hoe ze dit gaan doen. Wij richten ons echt op het pakket van de herfinanciering en dat is ook wat we nu doen en niet meer", besluit hij.

"Ik denk dat er een goede oplossing is gekomen en dat het belang van FC Twente en de gemeente hiermee naar voren komen. Als het niet goed gaat met FC Twente, gaat het ook niet goed met de lening van 17 miljoen euro die wij er hebben ingestoken. Er ligt nu een goed pakket en we zien wel wat de toekomst brengt", sluit de wethouder van de Gemeente Enschede het gesprek af.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties