FC Twente pakt goede uitgangspositie met winst in Servië

Donderdagavond heeft FC Twente haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Tukkers waren met 1-3 te sterk voor FK Cukaricki uit Servië. De doelpunten kwam van Rots, Vlap, Brenet en Kovac. Volgende week donderdag om 19:00 wordt de returnwedstrijd in De Grolsch Veste gespeeld.

Vanaf de opkomst op het veld waren de supporters van FC Twente duidelijk te horen. Zij zagen de Tukkers al na een halve minuut een levensgrote kans krijgen. Na een mooie diepe bal van Gijs Smal kwam Ricky van Wolfswinkel oog in oog met de doelman van Cukaricki, die het schot van de spits van FC Twente pareerde.

In de achtste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Gijs Smal werd door de keeper van Cukaricki verwerkt tot corner. De hoekschop werd kort genomen. Misidjan zette de bal voor, waarna Rots, die de voorkeur kreeg in de basis boven Cerny, de bal binnen kopte: 0-1.

De Enschedeërs zwakten na de goal wat af, maar werden na de twintigste minuut steeds sterker. Veel schoten werden geblokt door de verdedigers van de Serviërs. Even later was het wel raak. Weer was het Misidjan met de assist. Vlap schoof zijn pass binnen, waarmee hij de 0-2 maakte. Ook de 0-3 viel nog voor rust. Joshua Brenet schoot de bal zacht binnen op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. Ondanks een grote kans van Cukaricki, die Unnerstall met de voet keerde, was 0-3 tevens de ruststand.

Tweede helft

Vlak na rust kreeg FK Cukaricki een grote kans. Unnerstall hield de inzet van de Serviërs echter tegen met de voet. Ruim tien minuten later was het wel raak voor de nummer drie van Servië. Op aangeven van voormalig FC Emmen- en PEC Zwolle-speler Adzic schiet Kovac de bal achter Unnerstall: 1-3.

Na de goal in de 59e minuut bleef de wedstrijd vrij rustig. Smal pakte een gele kaart en FC Twente wisselde vijfmaal. Eerst kwam Cerny erin voor Rots en maakte Tzolis zijn officiële debuut voor de Tukkers, iets wat Steijn een kleine tien minuten later ook deed. In de 81e minuut kwam Pröpper, die terugkomt van een blessure, erin voor Hilgers. Ook verving Kjolo Zerrouki. In de 86e minuut pakte Sadílek de tweede gele kaart namens FC Twente. De Tukkers probeerden de 1-4 nog te maken, maar echt grote kansen creëerde het niet. De stand bleef bij 1-3, een prima uitgangspositie voor FC Twente voor de return.

Volgende week donderdag om 19:00 uur speelt FC Twente in De Grolsch Veste de returnwedstrijd tegen FK Cukaricki.