FC Twente pakt negatief clubrecord na nieuwe thuisnederlaag

FC Twente verloor zondagmiddag thuis met 1-0 van VVV Venlo. In de eerste helft liet de ploeg van Ron Jans de nodige kansen liggen en in de tweede helft scoorde Torino Hunte de enige goal van de wedstrijd namens de Venlonaren.

De nederlaag betekende de vijfde thuisnederlaag op rij voor de Tukkers. Dat is een negatief clubrecord. Nog nooit verloor FC Twente vijf thuisduels achter elkaar in één seizoen.

De ploeg van Ron Jans verloor achtereenvolgens van RKC Waalwijk, AZ, Sparta Rotterdam, Ajax en VVV Venlo. Eerder verloor het in 1966 en in 2004 vier thuiswedstrijden op rij.

Ondanks de negatieve reeks, staat FC Twente nog op de zevende plaats in het klassement. Dit omdat de Tukkers in uitduels naar behoren presteren. Op Ajax na heeft de ploeg van Ron Jans de minste verliespunten in uitwedstrijden.

Dat is erg ongebruikelijk, omdat FC Twente bijna altijd beter presteert in thuiswedstrijden dan in uitwedstrijden. Het gemis van het thuispubliek speelt daar mogelijk een grote rol in.