FC Twente Nieuws

FC Twente 'speelt thuis' in Belgrado: "Cukaricki doet er eigenlijk niet toe"

FC Twente 'speelt thuis' in Belgrado: "Cukaricki doet er eigenlijk niet toe"

FC Twente speelt donderdagavond om 20:00 uur in het Partizanstadion in Belgrado haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. FK Cukaricki, dat de afgelopen twee seizoenen derde eindigde in Servië, is de tegenstander. Er zijn meer dan vierhonderd FC Twente-supporters afgereisd naar Belgrado om hun club aan te moedigen.

"Cukaricki is een hele kleine club. Ik heb het al eens omschreven als het Excelsior van Servië", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia bij De Ballen Verstand. "Ze trekken bijna geen toeschouwers. Ze spelen ook nog eens niet in hun eigen wijk, maar in het stadion van Partizan. Er worden hier 3.000 toeschouwers verwacht. Als jullie vanavond naar de wedstrijd kijken op televisie, denk je, er is best wel publiek. Maar laat je niet voor de gek houden, ze worden allemaal aan één kant neergezet."

Bij de 3.000 toeschouwers zitten volgens Ten Voorde, die aanwezig is in Belgrado. nauwelijks Cukaricki-supporters. "Dat zijn allemaal geen echte fans van Cukaricki. Die hebben bijna geen fans. De kleine vijfhonderd Twente-supporters zullen vanavond voor de sfeer gaan zorgen. Ik denk dat je dat vanavond op televisie heel goed zult horen."

Vanuit Servië is de belangstelling voor de wedstrijd tussen Cukaricki en FC Twente niet heel groot. De Servische journalisten zijn vooral gericht op de wedstrijd van Rode Ster Belgrado, dat gisteren in de derde voorronde van de Champions League in eigen huis met 5-0 won van het Armeens FC Pyunik. "De interesse voor deze wedstrijd is niet bijster groot. Er was gisteren geen enkele plaatselijke journalist bij het perspraatje van FC Twente. De perschef van Cukaricki ging even met Van Wolfswinkel praten en ging vervolgens de citaten uitdelen aan de Servische journalisten die later kwamen voor de training van Cukaricki."

"Cukaricki trainde een uur later dan FC Twente, toen waren er wel wat meer journalisten. Het gaat hier natuurlijk vooral om de wedstrijd van Rode Ster, dat stadion zat heel goed vol en de sfeer was daar geweldig, als je de beelden ziet. Cukaricki doet er eigenlijk niet toe", besluit de clubwatcher van de Tukkers.

Donderdag om 20:00 uur speelt FC Twente tegen FK Cukaricki. De wedstrijd is live te zien op RTL 7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties