FC Twente Nieuws

FC Twente stijgt plekje in veldencompetitie met verbeterde score

FC Twente stijgt plekje in veldencompetitie met verbeterde score

Na veertien speelronden staat FC Twente vijfde in de eredivisie met 27 punten. Op het gebied van kwaliteit van het veld doet de club uit Enschede het nog een stukje beter. Het veld in De Grolsch Veste ligt er al jarenlang goed bij en wordt goed beoordeeld door tegenstanders. Vorig seizoen werd FC Twente bijvoorbeeld vijfde in de veldencompetitie met een score van 3,82 op 5.

Dit jaar doet de grasmat van De Grolsch Veste het nog een tikje beter. FC Twente heeft na zeven thuiswedstrijden een score van 4,14 op 5. Alleen Feyenoord (5,00), AZ (4,67) en Ajax (4,38) hebben betere velden in hun stadions. De slechtst beoordeelde velden zijn die van de kunstgrasclubs. Excelsior heeft zelfs een score van 1 op 5. Bekijk de volledige lijst onderaan het artikel.

De aanvoerders van de ere- en eerstedivisieclubs geven wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. De aanvoerders van de uitspelende teams laten bij VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko een waardering tussen de 1 (slecht veld) en 5 (topveld) achter. Daaruit wordt een gemiddelde berekend. FC Twente heeft dus een gemiddelde score van 4,14 na veertien speelronden.

Tussenstand veldencompetitie eerste seizoenshelft 2022-2023

FC Twente stijgt plekje in veldencompetitie met verbeterde score

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties