FC Twente Nieuws

FC Twente (v) hervat jacht op koploper Ajax tegen angstgegner

FC Twente (v) hervat jacht op koploper Ajax tegen angstgegner

Net als voor de mannen, zit ook voor FC Twente Vrouwen de winterstop erop. De ploeg van de vertrekkend trainer Robert de Pauw begint de tweede seizoenshelft met slechts één punt achterstand op koploper Ajax Vrouwen. Het slot van de eerste seizoenshelft biedt in ieder geval vertrouwen voor de Tukkers. De laatste wedstrijd van 2021 werd met 9-1 gewonnen van Excelsior.

"Na de 9-1 overwinning op Excelsior gingen we lekker de winterstop in, en zijn we er ook heel goed uitgekomen. Nu zijn we met z’n allen hard aan het trainen en zijn we goed op weg naar de volgende wedstrijd", zo vertelt Kim Everaerts op de clubwebsite.

Tijdens de eerste seizoenshelft heeft FC Twente Vrouwen wat steken laten vallen. Iets wat nu moet worden voorkomen. "Er zaten wat mindere wedstrijden tussen voor de winterstop, maar ik ben er zeker van dat we er vanaf nu iets heel moois van gaan maken."

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen provinciegenoot PEC Zwolle. Die club heeft zich de afgelopen jaren langzaam ontpopt tot een ware angstgegner van FC Twente. Dit gold ook eerder dit seizoen toen de regerend landskampioen in eigen huis met 4-1 onderuit ging tegen de Zwollenaren.

"De wedstrijd is goed geanalyseerd en er is gekeken wat beter kon. Na de gelijkmaker van PEC vielen we terug en stonden we verdedigend slecht georganiseerd, dus hopelijk kunnen we de dingen die we hiervan hebben geleerd zondag meenemen."

Het uiteindelijke doel dit seizoen is duidelijk. De ploeg wil opnieuw kampioen worden. "We gaan natuurlijk voor het maximale dit seizoen. Zelf wil ik wanneer ik de kans krijg om speelminuten te maken, het beste uit mezelf halen en er voor mijn team kunnen staan", zo besluit de Nederlands jeugdinternational.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties