FC Twente (v) in de finale van de Eredivisie Cup na tweemaal winst op ADO

FC Twente Vrouwen heeft zich over twee wedstrijden overtuigend geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. De Tukkers stonden al met anderhalf been in de finale na de uitwedstrijd gewonnen te hebben met 6-1. In de thuiswedstrijd werd deze score nog uitgebreid door ADO Den Haag Vrouwen met 2-0 te verslaan.

Om 12.15 uur werd er in Enschede afgetrapt voor de terugwedstrijd tussen FC Twente en ADO. Na 28 minuten was het Fenna Kalma die alweer haar 44e doelpunt maakte dit seizoen. Met de 1-0 stand op het scorebord gingen de teams de rust in. In de 63e minuut werd Kalma naar de grond gehaald waarvoor de Tukkers een penalty kregen. Deze wist Nurija van Schoonhoven feilloos binnen te schieten.

Deze 2-0 voorsprong bleef op het scorebord staan. Zo heeft FC Twente over twee wedstrijden met ADO 8-1 weten te winnen. Om 14.30 wordt het andere tweeluik in de halve finale van de Eredivisie Cup beslist. PSV Vrouwen gaat dan op bezoek bij Ajax Vrouwen en moet een achterstand van 2-0 zien goed te maken. De winnaar hiervan mag zich op 5 juni gaan opmaken voor een finale tegen FC Twente.