FC Twente Nieuws

FC Twente (v) verliest koppositie door ruime overwinning Ajax

FC Twente (v) verliest koppositie door ruime overwinning Ajax

FC Twente Vrouwen is zondagmiddag de koppositie in de eredivisie kwijt geraakt. De Tukkers stonden na de 1-0 overwinning op ADO Den Haag Vrouwen bovenaan. Ajax Vrouwen trad om 12:15 uur aan tegen vv Alkmaar. In Alkmaar stond na 90 minuten een stand van 6-1 in het voordeel van de uitploeg op het scorebord.

De Amsterdammers hebben nu drie punten meer dan FC Twente. Hierbij moet wel gezegd worden dat de Tukkers nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Ajax staat ook voor wat betreft het doelsaldo. De ploeg uit Noord-Holland heeft namelijk een doelsaldo van +26, de ploeg van Joran Pot staat daarentegen op +23.

Komende vrijdag kan FC Twente opnieuw de koppositie overnemen. Als er met vier of meer doelpunten verschil wordt gewonnen van SC Telstar mag de ploeg van Pot zichzelf weer koploper noemen. Dit minimaal tot zondagmiddag. Dan staat om 12:15 uur de klassieker, Feyenoord – Ajax, op het programma in Rotterdam.

Drie weken later staat de topper tussen FC Twente en Ajax op het programma. De Amsterdammers komen dan op bezoek in Enschede. Dit affiche stond eerder in dit seizoen ook al op het programma. Destijds was het voor de Supercup, de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Het eindigde in De Grolsch Veste in 3-2 in het voordeel van de Tukkers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties