FC Twente Nieuws

FC Twente verslaat FC Utrecht en ADO Den Haag en wint 50.000 euro

FC Twente verslaat FC Utrecht en ADO Den Haag en wint 50.000 euro

FC Twente heeft vandaag de prijs gewonnen voor beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Het project waarbij kwetsbare gezinnen uit Enschede worden geholpen, is een onderdeel van de Stichting 'FC Twente, scoren in de wijk'. De prijsuitreiking was vanmorgen tijdens de uitzending van het tv-programma koffietijd.

FC Twente kreeg concurrentie van FC Utrecht en ADO Den Haag, maar werd door de onafhankelijke jury tot winnaar uitgeroepen. De jury bestond uit Carole Thate (World of Johan Cruyff), Jaap de Groot (journalist) en Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij).

"Wat ons aansprak bij het project ‘Supporter van elkaar’ van FC Twente is de integrale aanpak: de focus ligt op gezinnen, niet op individuen. Bovendien is het een mooie mix van sport, cultuur, gezondheid en meedoen. Supporter van Elkaar is daarnaast schaalbaar, wat bij succes en het vinden van de juiste lokale en regionale partners tot een mooie en effectieve aanpak en bereik kan leiden. De club laat met dit project zien dat het deuren opent en een oplossing biedt voor problemen in de regio."


[google]

Algemeen projectleider stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ Bas Schreurs zegt er het volgende over op de clubwebsite. "De kracht van een voetbalclub is niet te onderschatten, zo blijkt. We pakken het nogal eigenzinnig aan: weinig bureaucratie, maar goed nagaan wat mensen daadwerkelijk nodig hebben en dan aan de slag gaan. De aanpak werkt wonderbaarlijk goed. De succesverhalen zijn inspirerend: het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op."

De Vriendenloterij stelt een totaalbedrag van 110.000 euro beschikbaar. Hiervan ging 50.000 euro naar het winnende FC Twente. FC Utrecht en ADO Den Haag ontvingen beide 30.000 euro. Om de uitzending en de prijsuitreiking te bekijken, klik hier voor de beelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties