FC Twente Nieuws

FC Twente verzet zich tegen plannen verdeling tv-gelden: "Scheelt ons drie ton"

FC Twente verzet zich tegen plannen verdeling tv-gelden: "Scheelt ons drie ton"

Aanstaande dinsdag gaan de eredivisieclubs stemmen over de verdeling van de tv-gelden. FC Twente verzet zich tegen de plannen om het huidige seizoen mee te laten rekenen, omdat de club uit Enschede hierdoor tonnen kan mislopen.

"Wij zakken dan van plaats elf naar plek dertien", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Dat scheelt ons drie ton. Wij zijn van mening dat dit seizoen niet dient te worden meegenomen in de berekening, omdat dat sportief ook niet is gedaan."

De KNVB heeft vooralsnog geen beslissing gemaakt over de definitieve verdeling van de tv-gelden. Ook onder de eredivisieclubs heerst er grote verdeeldheid.

[google]

In de eerste divisie is inmiddels al gestemd. De uitslag eindigde in 8-8. Vooraf werd afgesproken dat bij een gelijkspel 75 procent van de gestaakte competitie meegenomen zou worden bij de bepaling van de tv-gelden voor het nieuwe seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties