FC Twente verzuimt met een man meer om te winnen van Heracles (1-1)

Op zaterdagavond stond de Twentse derby op het programma. In het Erve Asito stadion waren de belangen voor FC Twente duidelijk. Enkel een overwinning was voor de ploeg uit Enschede gewenst. Dit in verband met de strijd om de plekken voor directe plaatsing van Europees voetbal. De ploeg van Jans bleef echter steken op 1-1.

Nog omgeven door de rookwolken, die de sfeeracties met zich mee brachten, begon de wedstrijd om 20.00 uur. De wedstrijd kende een rommelige start. In de 9e minuut kwam er de eerste kans voor het fellere Heracles. Uit een goede voorzet van de linkerkant scoorde Heracles-spits Bakis op aangeven van Quagliata. Echter werd de goal afgekeurd door buitenspel van de aanvaller.

In de 14e minuut was het eerste opstootje een feit. Dit kwam tot stand doordat Ouahim hard inkwam op de kuit van Limnios. Zo hard en hoog dat de VAR scheidsrechter Van der Eijk naar de zijkant riep. Na het bekijken van de beelden kon Van der Eijk maar tot één juiste beslissing komen. Ouahim kreeg de rode kaart gepresenteerd. Hierdoor moesten de Heraclieden binnen het kwartier door met tien man.

Na de rode kaart kreeg FC Twente steeds meer balbezit in de wedstrijd en kreeg het in de 21e minuut haar eerste kans. Keeper Bucker kon de vrije trap van Misidjan niet voldoende pareren waardoor Van Wolfswinkel voor de 0-1 tekende. Echter werd, net als in de 9e minuut, het doelpunt afgekeurd. Ditmaal doordat Bucker de bal al klem vast had toen Van Wolfswinkel de bal in het doel gleed.

FC Twente kon het voordeel van een extra man in de eerste helft nog niet benutten. Daarentegen kwam Heracles door een vlotte aanval wel tot scoren. In de 36e minuut was het Laursen die Fadiga bediende. Hiermee zette de rechtsback een 1-0 voorsprong voor Heracles op het scorebord. Bij die 1-0 bleef het in de eerste helft echter niet. Uit een vrije trap wist Gijs Smal in blessuretijd de 1-1 laag binnen te schieten.

De tweede helft had, net als de eerste helft, een slordig begin. De ploeg van Ron Jans had welliswaar meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten in kansen. In de 55e minuut was er dan de eerste kans van de tweede helft. Quagliata gaf voor Heracles de bal laag voor op Bakis, de spits schoot de bal echter een meter naast het doel.

In de 60e minuut resulteerde het dominante spel dan eindelijk tot een kans voor FC Twente. Vlap speelde zichzelf vrij en plaatste de bal in de onderhoek. In de rebound wist Van Wolfswinkel ook niet te scoren en stond eveneens buitenspel. Acht minuten later was het Unnerstall die knap redding wist te bieden op een vrije trap van Quagliata.

FC Twente had in het laatste deel veelvuldig de bal, maar stuitte telkens op de muur van Heracles rond het strafschopgebied. Ook het inbrengen van Ugalde en Cleonise brachten niet de gehoopte aanvallende impulsen. Geprobeerd werd om gevaarlijk te worden uit afstandsschoten en hoge voorzetten. Beide aanvalsplannen zorgden niet voor de gewenste kansen en zo bleef het in Almelo bij 1-1.